30. aug. 2013

bare på blogg...

i dag er det deilig å blogge...å kunne legge ut et redigert bilde av materiell glede! noe som i bunn og grunn betyr svært lite, men som allikevel betyr all verdens på en dag som i dag... i dag har ikke vært noen særlig god dag, men det skriver jeg ikke om her! for her nyter jeg at alt tilsynelatende ser bra ut...


så legger jeg uka bak meg, knipser den nye lysestaken fra kremmerhuset, blogger litt og gleder meg over at helga er i gang! gleder meg til å hente ungene i sfo og barnehage, dra på tur med gode venner, hyttekos og ei helg i naturen!

ønsker deg også en riktig fin helg!

25. aug. 2013

cecilies pesto!


for et par dager siden hadde vi kjempekoselig middagsbesøk! så gøy det er å være mange samlet rundt bordet, store og små! og siden vi er så heldige å fortsatt ha sommer, lekte ungene i vannsprederen, hoppet på trampolinen og småjentene sprang nakne rundt og var godt fornøyde... cecilie hadde med seg hjemmelaget pesto, og i dag har jeg kost meg med deilig pestospaghetti og foccacia, nam! jeg hadde helt glemt hvor mye, mye bedre hjemmelaget pesto er enn den butikkjøpte... takk, cecilie!


i dag har eldstemann har vært med mormor og morfar til olinebakken, og vi tre her hjemme har tilbringt dagen utendørs... mannen har bygget videre på gjerdet (i all stillhet siden det er søndag!), frøken dings og jeg har tutlet rundt i hagen, og vi var alle tre på flott kanotur! vi har kjøpt is i kiosken, badet i ådnøynå og padlet på plasser hvor vi ikke kommer til med motorbåten, spennende! så deilig det er med varme sensommerdager! hva har du gjort i dag?

ønsker deg en fin kveld!

24. aug. 2013

god morgen!


god morgen! i dag er det lørdag 24.august...(digger evighetskalenderen fra bloomingville) frøken dings jublet, og tok med dyna opp i sofaen, endelig lørdag! vi stod opp før sola, men nå skinner den inn kjøkkenvinduet...jeg har allerede drukket dagens med kaffe, og frokosten er snart klar! i dag skal frøken dings og jeg på jentetur til byn, guttene skal snekre gjerde (ihvertfall begynne)...jepp, det er deilig med helg (også)!

ønsker deg en finfin lørdag!

23. aug. 2013

tivoliradioen er tilbake på plass!


den har lenge stått på kontoret til min kjære...men nå, etter en stund hjemme på dagtid, kjente jeg at jeg savnet den! på kjøkkenet står radioen for det meste på, men det kan være godt å velge musikk selv, og jeg finner litt fortere ro hvis jeg hører på musikk når jeg er hjemme (og det gjelder faktisk også ungene!) silje nergaard er fremdeles favoritt, men jeg spiller også norah jones, christel alsos, tom mcrae, eva cassidy, michael bublè eller robbie williams...stort sett rolig musikk hjemme! så får vi se nå når hverdagen er i gang, om jeg husker å bruke den innimellom...

ønsker deg en riktig fin helg!

21. aug. 2013

everyday life - stickygramstickygram er kjempeenkelt, og kjempedekorativt! besøk stickygram.com, logg på med instagramkonto, og vips! kan du velge ut dine favoritter fra insta, bestille dem og 3-4 dager senere henger deilige sommerminner på kjøleskapet (eller andre plasser)...og kanskje har du en fin venninnegave eller en personlig julegave til besteforeldre?! det koster ikke mye heller, ca.160,- for 9 småbilder... ungene synes det er stor stas, og vi har snakket mye om alt det kjekke vi gjorde i sommer etter at bildene kom opp på kjøleskapet!

ønsker deg en fin onsdag!


16. aug. 2013

mer kontor...


så blir det da omsider ferdig...og selv om det ikke er alt som er ferdigspikret, eller ferdigmalt, så er det vel de tinga som aldri blir helt ferdige... her er uansett godt å være! og vi tilbringer mye tid her, både mannen og jeg! enten det er blogging, fluebinding, jobb, redigering av bilder, innhenting av informasjon, spill eller bare for å få en pause fra det som måtte foregå i stua...


første jobbuke er unnagjort! og det har vært en god start! møte kollegaer, elever og rutiner, få satt i gang med idèer som har blitt til i løpet av sommeren, glede seg over forventningsfulle små og kjenne at valget var helt rett: læreryrket passer meg perfekt! nå gleder jeg meg til "mine" kommer på skolen på mandag! og imellomtiden skal jeg nyte ei helg uten barn...hotellovernatting med min kjære, og 30-årsfeiring til søs! 

ønsker deg en riktig fin helg!

14. aug. 2013

beste tips i boligpluss!


så stas! tavlesteinene mine ble kåret til beste tips i septemberutgaven av boligpluss! og allerede i dag kom det en supertøff roberts dabradio med posten...heldige meg! se innlegget om tavlesteiner her...et lite tips til nå mot mørke høstkvelder: varm melk med smeltet mørk sjokolade...mmmm, deilig!

ønsker deg en fin onsdagskveld!

11. aug. 2013

lemoncurd


i dag har familien feiret min søsters 30 årsdag, en fin dag sammen store og små! jeg laget ostekake til kakebordet, og til ostekake er lemoncurd perfekt følge! lemoncurd er friskt, sommerlig og gir en ekstra piff til søtsaker... kan brukes sammen med kaker, is, kjeks, vaniljekesam, på frukt eller på godt brød... den er enkel å lage, og er en fin vertinnegave!


kok opp saft fra 2 sitroner sammen med 50 g smør og 135 g sukker, trekk gryta vekk fra plata og hell over safta fra 1 sitron rørt sammen med 2 ss maissennamel, visp sammen 2 egg og rør inn, sett tilbake på plata, rør til den tykner (bør ikke koke), hell over i glass og avkjøl... så er det bare å nyte!

ønsker deg en fin søndagskveld!


9. aug. 2013

diy med barn - krympeplast


med skrekkblandet fryd skal jeg være faglærer i kunst og håndverk dette skoleåret! og jeg har bladd gjennom boka kreativ mamma mange ganger! og funnet inspirasjon! jeg har fått med venner, naboer og familie til å samle valnøttbokser, og siw (med bloggen gunstig), idun, trym og jeg har kost oss med krympeplast... vi har laget (og montert) armbånd med charms, magneter og personlige "dingser" til å ha på nøkkelringer! dette var gøy! og nå gleder jeg meg til skolestart:)

ønsker deg en fin start på helga!
(og tusen, tusen takk for så mange fiiiiiine kommentarer på innlegget fra stua!)


5. aug. 2013

ja! jeg er en stuepike!det vil si: ja, jeg liker stua vår! for den har vi nemlig pusset opp akkurat slik vi ville! fra gulv til tak(lister ihvertfall): hvite vegger og hyller med plass til minner og lyster (!), gode oppbevaringsplasser, åpen plass til lek, lun tv- og peiskrok, piano ved spisebordet, bokhyller og skjenk... og siden stort kjøkken/allrom ihvertfall inntil videre forblir en drøm, er det i stua vi trives best nå!


vi ser frem mot lange, mørke høstkvelder, med te i koppen (og som dere ser på bildet, hvor koppen er uten te, er te stort sett forbeholdt kveldskosen;), strikketøy i fanget og en eller annen serie på netflix (hm...når vi først setter oss ned i sofaen, er det godt å la seg underholde!) med dette innlegget er jeg med i nib sin august-utfordring! se kreative, flotte stuer her

ønsker deg en fin start på uka!

2. aug. 2013

diy prints på utstilling!
ja, jeg er hekta! hekta på alt det kjekke photoshop kan brukes til! og etter en del frustrasjon, leting på nett og prøving og feiling fikk jeg endelig til å gjøre bokstavene gjennomsiktige, legge dem over hverandre...herlig!  jeg elsker playtype sine posters, in love with typography, og har laget mine egne varianter, i ulike farger, så er det bare å skifte etter humør og årstid! akkurat nå har jeg satt sammen mange av de printa jeg har laget selv til et kollasj på skjenken...too much?! kanskje...men de blir stående en stund, så får vi se hvor de ender opp... uansett: nå trenger jeg en pause, litt ferie i ferien:) og drar avgårde på jentetur til mandal! juhuuu!!!

ønsker deg en fin start på helga!