30. apr. 2013

dytt.no

step by step, one stone at a time...jeg var en som trente. mye. spinning og styrke. jeg var en som elsket friluftsliv. jeg var sterk! men etter at mine deilige, flotte, nydelige, skjønne to kom til verden har trening (som så mye annet) blitt lagt på hylla, friluftsliv har stort sett vært et ork (det vil si: planleggingen er et ork...alt som skal pakkes med to små: bleier, våtservietter, førstehjelpsutstyr, ekstra skift, varme klær, lette klær, kosen, tutt, vogn? reiseseng? sove i bæremeis?, bilsyketabletter, bøker, ekstra mat...)  skuldre/rygg bar bedre nr. 1 enn nr. 2, og magemuskler? helt fraværende!
men nå er de to små litt større, eldstemann elsker fjell, skog, vann og friluft og jeg stiller litt mindre krav til det å være ute...lysten til å komme i form, gå på turer, løpe og trene styrke er på vei tilbake, og det hjelper med et dytt! et dytt til å prioritere fysisk aktivitet...og nå er jeg, sammen med kollegaer, familie og venner dyttet! skrittelleren er på plass (10 000 skritt er nådd i dag!) og forhåpentligvis vil det vare....(nye sko hjelper selvfølgelig veeeeeldig på motivasjonen de også:)

er du dyttet?

29. apr. 2013

inspirasjon - collage


av og til kan det være vanskelig å vite om det jeg virkelig har lyst på passer sammen med andre favoritting og møbler...for selv om stua er i endring, har jeg ikke tenkt å bytte ut det jeg allerede liker godt! så fikk jeg idèen å "samle" mine allerede favoritter i et collage med det jeg ønsker meg...og jeg syns det funker:) er litt usikker på om jeg er røff  nok til skinnputa...:)

ønsker deg en finfin start på ny uke!

28. apr. 2013

love is all you need...

jeg var så heldige å få ta del i deler av den store dagen til nydeligste tonje og morten! som fotografens assistent var jeg med under vielsen, og etterpå for å ta bilder på solastranda...for et brudepar, for en vielse og for en fotograf! jammen er det flott når kjærligheten feires, og fordi min kjære tok så mange bilder viser jeg her, med tillatelse fra brudeparet, en bildeserie fra solastranda ...
i strålende solskinn (til bekymring for fotografen, men til glede for brudeparet!) ble det lek, kyss, klem og kos med beundrende blikk fra turgåere og andre som var i nærheten...mest av alt ble det "lott og løye" - for er det noe dette paret kan, er det å le:)
litt rom for romantikk og stillhet skal det også være en sånn dag...og her er mine to favorittbilder:takk tonje og morten, for at vi fikk ta del i deres dag!
(og kjære mannen min: jeg er stolt av deg!)

26. apr. 2013

tid for endring...


kanskje er det årstida? kanskje er det fordi jeg egentlig ikke har tid til å tenke hus og hjem? kanskje er det fordi det spirer og gror ute? kanskje er det fordi andre blogger bugner av farger og friske innslag? ihvertfall er tida for endring kommet! møblene våre er "plasskjøpt" dvs.de passer på mål der de står, og jeg har svært liten mulighet til å ommøblere...så da får jeg tenke tekstiler, bilder og annen dekorasjon...viser et bilde av stuekroken pr dags dato, og håper å kunne vise en noe "friskere" stue etterhvert:)
 
ønsker deg en riktig fin start på helga! 

22. apr. 2013

just another manic monday...


...i wish it was sunday, `cause that`s my fun day! eller ihvertfall sweet day! så lenge vi er hjemme lager vi alltid noe søtt søndags ettermiddag...det blir ofte vafler, det er kjekt å lage sammen, går fort, kan spises sammen med annet godt (som for eksempel is og bær) og alle liker det! igår var det bare oss fire hjemme, så tihi:) det blir visst litt rester i dag!


når det er sagt, dette er ei uke jeg gleder meg til: vi skal ha bokdag med mange kjekke aktiviteter på jobb, gutten vår skal i selskap, det er øving i amatørkorpset, vi skal legge gulv på kontoret (som virkelig har tatt tid!), og jeg skal en tur alene til byn! ikke så verst mandag allikevel! ser at det fort går litt tid mellom blogginnlegga...håper du titter innom og ikke går lei:)

ønsker deg en flott ukestart!

21. apr. 2013

noen ganger...

...skulle jeg ønske jeg kunne pakke meg inn i en jeg-syns-synd-på-meg-selv-og-har-bare-lyst-å-grine-kappe! noen ganger er dagene grå, kroppen ubehagelig, tålmodigheten fraværende, selvtilliten lav, tiltakslysten lik null og samvittigheten roper om alle de som har det verre!
denne helga...
...kommer mannen min hjem med nydelig hortensia, står opp med ungene både lørdag, og søndag, og elsker meg mest! denne helga har jeg fått oppleve et barnebarn (som også var brudepike) klatre opp på bestemors fang under vielsen og gi henne en god klem...denne helga har jeg fått gode klemmer av venninner, og delt gleder, erfaringer, drømmer, håp og latter med dem (og det gir påfyll av energi!)... denne helga har jeg gledet meg over søskenkjærlighet, og ikke minst over søskenbarnkjærlighet, og hatt to av mine søsters nydelige barn på overnatting! denne helga (som så mange andre helger!) har ungene storkost seg noen timer hos mormor og morfar... jeg har stolt akkompagnert min flotte søster som sang vakkert under vielsen til ei venninne, og jeg har gledet andre (fordi jeg slett ikke kan bowle!)... denne helga trengte jeg! (og nå skal ungene og jeg i den fantastisk flotte hallen vi er så heldige  ha her på øya!)

takk til alle dere rundt meg som er så nydelige!

12. apr. 2013

like what you do! blogganbefaling og liten diy...


det er fredag...igjen...og jeg starter helga med en blogganbefaling! jeg har ei venninne og kollega som skriver så blekket spruter (eller så tastaturet går varmt!)! hun tar ting på kornet, har alltid med prikken over i`en,  hun har alle store (og mindre store) bekymringer og utfordringer som småbarnsmødre har, skriver med en stor porsjon selvironi og tør å sette ord på både tro og tvil...i blogglandia er vi nok ganske så ulike, men desto større grunn til å følge bloggen hennes! jeg anbefaler en tur innom fruen i huset


det er så mange fine plakater i omløp, men med sjelden tilgang på butikker sammen med en stor dose ubesluttsomhet er det lite av dem her i hus...etter en fargerik mars kjente jeg behov for å komme tilbake til svart/hvitt en stund, så i dag har jeg laget et par svart/hvitt plakater selv...billig, og svært enkelt å bytte ut (ikke det: en therese sennerholt eller ylva skarp er hjertelig velkommen!) jeg har fått en del spørsmål om skjenken/hylla, de er kjøpt hos bolia (en fin erstatning for montana...) og vi er veldig fornøyd! 

tusen takk for alle fine kommentarer på de siste innlegga,
jeg setter stor pris på hver eneste en!
ønsker deg en fin start på helga!
7. apr. 2013

pannacotta


det var disse søte søndagene da...hvor ungene har problemer med å spise middag fordi de har fått et glimt av desserten, og hvor kjøkkenet tar timer å rydde! men det er såklart verdt det! namnam...pannacotta er jammen godt! og etter en lang, fin tur austiøynå med gode venner (takk for fin tur!) og effektiv jobbing i hagen, er det lov å kose seg ekstra!
til tross for snø/hagl/regn/vind/skyer i går, er det nesten skyfri himmel og sol som varmer godt i dag! snakk om forstart på våren! vi har hatt ei finfin helg: mannen har tatt seg av hekktrimming og annet hagearbeid, jeg har hatt besøk av søs, ommøblert litt på ungenes soverom (som sover mye bedre etter at vi flyttet dem inn på et rom!) og begynt på skappelgenseren (bedre sent enn aldri!) ...ungene har kost seg både her og hos mormor og morfar! nå er vi klar for ny uke...

håper helga har vært fin, ønsker deg en god start på uka!

5. apr. 2013

vårforberedelser

et par bjørkegreiner og noen tulipaner...

...blir en flott og vårlig bukett!

sola skinner, på terrassen er temperaturen ganske fin, og endelig kan jeg male utendørs igjen! jeg finner fram en gammel stol som blir svart...etterpå henter jeg bjørkegreiner i hagen, og mannen kommer hjem med gule tulipaner! bjørkegreiner er fine både alene og sammen med andre blomster! selv om tulipanene kanskje hører vinteren til, er den gule fargen frisk og glad! og minner om at det nærmer seg vår...lengre dager, lysere kvelder, ungene leker i hagen og energien stiger!

men bjørkegreiner er også dekorative alene...

selv om interiørbladene frister med hagebilag, og det spirer i kjøkkenbedet, kjenner jeg at det holder å kikke på fine bilder, drikke kaffe, friske opp litt inne og nyte at våren er i anmarsj! arbeidet ute får komme siden... med dette innlegget er jeg med i nib sin utfordring vårforberedelser, du kan se flotte vårlige bilder her

1. apr. 2013

borddekking 2.påskedagjeg liker godt å invitere og å dekke bord...i dag har mamma og pappa vært her på fiskekomle og marsipankake (som gutten min har spurt etter i mange mnd!), første middagen jeg har laget på over en uke! til borddekkingen har jeg hentet inspirasjon hos trettien med garn rundt glass, se her - det passer jo godt på et påskedekket bord med litt gult!  jeg har også brukt tavelsteinene (se her) som bordkort, bjørk og påskeegg til pynt...kombinasjonen svart, hvitt og gult er lekkert synes jeg!
i dag er det siste dag med påskeegg fremme...de fleste har jeg malt, og de grå er støypt i sement...siden vi har vært svært lite inne, er det nesten litt trist at de allerede skal pakkes vekk! jeg er veldig glad i trefata mine også, og etter at jeg beiset dem med drivved liker jeg dem enda bedre! litt røffere, og de viser bedre igjen når jeg dekker med hvitt...


atter en ny, solrik og flott dag! fineste påsken! nå skal to trøtte, fornøyde små i seng, og etterpå er det styremøte i korpset for min del (hm...tenker min kjære rydder etter besøket:) selv om jeg kunne hatt litt lengre ferie, kjenner jeg at jeg gleder meg til jobb, elever, kollegaer, rutiner og litt hverdag...

ønsker deg en fin start på april, og på en ny uke!