31. mar. 2013

påskegult og diy-pute


en nye dag med fantastisk vær, holmetur, pølser på grillen og familiekos! det er nesten for godt til å være sant! guttene har vært på fisketur i innlandet i dag, og kom hjem storfornøyde med røde kinn og mye i lommene (fisken var det ikke så farlig med...) mens vi jenter har vært med mormor og morfar i båten....frøken dings eeeeelsker å leke med de to skjønne søskenbarna sine, søs og jeg sitter stolt og ser på! viser i dag et bilde av litt gult (som jo hører påsken til!) sammen med nyeste puta...trekk og innerpute kjøpt på hm, sjablon og tekstilmaling hos panduro...

håper du har hatt en fin 1.påskedag!

30. mar. 2013

det nytes...


jeg leste nettopp hos emmasfoto at hun har konkludert med at påsken er bedre enn jul! og jeg må si meg enig (ikke helt sikkert at jeg mener det samme når jula kommer...) hvor vi nyter! vi storkoste oss i kolbotn hos farfar og bestemor (med god mat, fine turer, familie, flott natur og quadcopterflyving(!)) både ungene og vi var skikkelig på ferie (jeg fikk sove frampå hver morgen!) nå nyter vi late dager, solskinn, enda mer familie, holmeturer, fjæra, trampolinesesongstart, god mat, snop (i lange baner!) og ...øya vår er et ferieparadis, og vi er så heldige å bo her fast! selv om vi for det meste er utendørs, er jeg stadig innom noen blogger, sysler med litt på kjøkkenet og steller til litt påske også innendørs...sinnenrausch har en fantastisk flott blogg, med kreative og flotte ideer, og nydelige bilder! jeg lot meg inspirere, og det ble både blått og sommerfugler! nå venter jeg snart besøk av søs:) og gleder meg over at det fremdeles er noen dager igjen av ferien, og at sola skal skinne videre!

ønsker deg en flott påske videre!

23. mar. 2013

god påske!


siden vi reiser vekk i starten av påsken blir det ikke så mye påskepynt her i huset...men litt naturlige element som gåsunger, steiner og steinegg har jeg funnet frem, de kan få pynte både før og lenge etter påske! nåja, helt naturlige er de kanskje ikke...egga er støypt og steinene har jeg malt med tavlemaling (se innlegg her), men de har ihvertfall noe rolig og naturlig over seg som jeg liker! bloggeinspirasjonen er ikke den helt store for tida, de gode ideene blir ødelagt av dårlige bilder, og det er heller ikke alltid de gode ideene er så veldig gode! nå tar jeg en liten pause...en pause for å hente inspirasjon, være med familien og nyte en god påskeferie...i dag "toger" vi til ungenes farfar og bestemor, hvor vi skal være til onsdag...resten av påsken skal vi forhåpentligvis nyte her hjemme med holmeturer, pølsegrilling og eggejakt! vi skal skikkelig "spøga påske!"

jeg er utrolig takknemlig for hver en av dere som følger meg,
legger igjen spor og tilbakemeldinger, dere inspirere meg!
jeg ønsker dere alle en 
riktig god påske!

22. mar. 2013

personlig gave til besteforeldre


vi skal reise til ungenes farfar og bestemor deler av påsken, og vi gleder oss alle sammen! trym har laget flotte kopper med navn og hodefotinger (han kommenterte selv at han hadde glemt ørene, så de får han tegne på i morgen), du har sikkert sett dem før! og begge har trykt hånda si på lerret...fine og personlige gaver! koppene kjøpte jeg på søstrene grene, porselenstusjen og fingermaling på panduro og lerret på clas ohlson (kjekke og rimelige aktiviteter)ønsker deg en fin fredagskveld!

18. mar. 2013

tavlesteiner - en liten diyvi har huset fullt av steiner, drivved, fjær, bein, korker (!) og annet som eldstegutt finner (en gang fant jeg til og med inntørkede harebæsj som gutten hadde funnet utfor hytta!)...han stapper lommene fulle, og etterpå stapper han våre lommer fulle... ok...så er vi flere i familien som samler! og noen ganger kommer det til nytte! i dag fant jeg en fin måte å bruke ihvertfall noen av steinene på! jeg har malt dem med tavlemaling, og de kan brukes til så mangt, se bare: 
som dekorasjon på badet 
 

som bordkort
som dekorasjon i ei skål


som små huskelapper

enkelt og greit! 
har du tavlemaling, pensel, 
engangshanske, steiner og kritt i nærheten,
er det bare å sette i gang!
det nærmer seg jo også påske, så da kan et tips være
å male påskeegg med tavlemaling...

Håper du får en super start på uka!

17. mar. 2013

sweet sunday...


vi koser oss ekstra søndager (ihvertfall de søndagene vi er hjemme!)...idag har vi både bakt boller og laget gulrotkake! senere får vi middagsbesøk av mamma og pappa, og for å toppe denne søte søndagen har mamma med seg hjemmelaget sjokoladepudding! gulrotkake er noe av det beste jeg vet, men jeg hadde glemt den litt ut...oppskrifta fikk jeg av ei jeg jobbet med for mange år siden, og nå deler jeg verdens beste gulrotkake med dere:


Takk for at du stikker innom,
ønsker deg en fin søndag!

15. mar. 2013

the only way is up


etter ei skikkelig oppussingshelg (vi er laaangt fra ferdige! på arbeidsrommet mangler enda både gulv og lister!) ble frøken dings og jeg skikkelig syke...hun med omgangssyke deretter ørebetennelse og feber, jeg med omgangssyke fulgt av en skikkelig forkjølelse! nå tenker jeg at the only way is up, og nok får være nok! jeg spiser alt sunt jeg kommer over, holder meg stort sett i sofaen, drikker te og ser venner for livet...i dag er første dagen jeg har lyst på kaffe (yeeeei!) og i dag er også første gang jeg orker annet enn å ligge i sofaen! da må jeg så klart teste ut ideer! så nå har jeg sydd meg en ipad-veske (og selv om det bare er mannen i huset som har ipad, er det jo lov å drømme...) jeg har brukt antisklifilt fra ikea (så holder ipaden seg på plass) og til tross for at jeg ikke er så god med symaskinen er jeg fornøyd med resultatet! nå skal jeg på med varme klær og prøve meg en liten tur ut (på butikken for å kjøpe halstabletter...)

Håper alle får en riktig fin helg!

12. mar. 2013

spiseplassen


helt i siste liten, uten at bordet er dekket (det ble ingen jentefest i denne omgang), slenger jeg meg med i boligpluss sin utfordring "vis oss din spiseplass!" drømmen er å bygge ut kjøkkenet slik at det blir plass til spisebord der (nå har vi et akkurat passe lite familiebord på kjøkkenet!), men vi har god plass i stua og jeg liker å kunne dekke til mange! akkurat nå er hjemmet vårt preget av oppussing og sykdom...frøken dings er hjemme for n`te gang dette året, nå med ørebetennelse og høy feber...selv har jeg ligget strekk med omgangssyken...allikevel, sola skinner ute og gir tro på at det kommer bedre tider:) se flere fine bidrag, og stem, her (eller delta selv!)

Ønsker deg en finfin tirsdagskveld!

6. mar. 2013

det er vel ikke rart...at hodet er fullt av ideer, tanker, grublerier, ønsker og gleder nå når kontoret begynner å ta form!? vi er godt i gang med å tapetsere, mannen pusser, malingen står klar, og jeg klør i fingrene etter å sette i gang med innredning! har aldri vært særlig på dette med ordning och reda...men nå er det fullt fokus! og tålmodighet er ikke min sterke side...

det finnes så mange fine arbeidsrom der ute! og jeg lar meg inspirere! jeg har lånt bilder fra disse bloggene: trettien, noepåhjertet, heltenkelt, regineskreativiteter... jeg viser dere et klippe av mine drømmer, og håper noen av dem blir til virkelighet på det nye kontoret vårt...

Ha en fin midt-i-uka-kveld!

3. mar. 2013

vinner av kjøkkenpatruljen kokebok


helga har vært full av opplevelser, utfordringer, latter, vin og sang! ei travel, men innholdsrik helg! jeg har nå endelig satt meg ned, drukket kaffe, kost meg med hjemmelaget bringebæris (oppskrift hentet i kjøkkenpatruljen) og trukket vinneren av kokeboka...den heldige er fargebarn:) jeg sender boka i løpet av uka!

mannen i huset og pappa har åpnet opp mellom stua og innergang, og lagt gulv (samtidig som de har heiet på skigutter)... nå skal vi til med tapetsering og vi begynner å se hvordan resultatet blir...er svært fornøyd:)

håper du har hatt ei fin helg!

1. mar. 2013

vakre hortensia


vi holder på å pusse opp kontor og mellomgang, og rotet (ihvertfall støvet) forplanter seg fort til hele huset! og nå skinner sola inn skitne vinduer og alt viser ekstra godt! jeg tar meg sammen, og tenker at klart jeg kan klare å bo noen dager i "oppussingssjau"! (og flykter bort til mamma og pappa, på øving, til byn eller ut med ungene...) men koser meg med planleggingen av nytt kontor! takk for gode tips jeg har fått (noen er allerede brukt!), jeg trenger fremdeles noen i forhold til oppbevaring...


etter jobb skal jeg en snartur til byn, i kveld skal vi (mannen) begynne å male:) i morgen skal korpset ha konsert med påfølgende fest...og jeg ønsker helga hjertelig velkommen! synes det er utrolig gøy at så mange er med på giveawayen, og minner om siste sjanse til å bli med her, avsluttes kl. 2200 ikveld...

ønsker alle en riktig fin helg!