31. jan. 2013

perlehjerte - enkel diy


jeg har fått med meg disse flotte, svarte hjertene som finnes i mange hjem...de poppet opp rundt juletider, og selv om jeg er en smule på etterskudd, har jeg nå fått meg et svart perlehjerte! en gang for lenge siden fikk jeg for meg at jeg skulle lage perlesmykker...det ble med tanken og innkjøp...nå fant jeg boksen med perler i en vekkgjemt kartong, tredde treperler i ymse farger på en stålwire (kjøpt på clas ohlsen), spraylakkerte svart, og vips: et flott hjerte!det har blitt en stund siden sist innlegg...litt fordi motivasjonen har vært så som så, og mest fordi jeg den siste uka har jobbet litt ekstra og ellers nytt tid sammen med familien og gode venninner (takk kjære siw, lena og kjersti for ei fantastisk flott helg, for gangnamstyle og for påfyll!)

ha en finfin torsdag:)
24. jan. 2013

hjemmelaget sjokoladeis...


først: takk for fine kommentarer på innlegget mitt i går! det hjalp på en grå dag:)
i dag er formen bedre, og appetitten på topp! feirer med is!
og med mager som ikke tåler så godt fløte, er denne en vinner! 
den er enkel å lage, smaker fantastisk og blir ikke "isete," 
men myk som fløyel:) den kan gjerne lages med andre
smakstilsetninger enn sjokolade
(bær eller most frukt er veldig godt!
ungene foretrekker bær...)
her er oppskrift:

sjokoladeis

4 egg
4 ss sukker
6 dl (laktosefri)fløte
frøene av 1/2 vaniljestang 
1 plate revet kokesjokolade

pisk eggedosis av egg og sukker, 
visp krem av fløten med vaniljefrø i
bland alt sammen, ha i fryseboksen
rør etter ca. 1 time, deretter etter en 1/2 time
NYT!


 nå gjør jeg meg klar for årets høydepunkt (hm...et av mange):
venninnetur til vennesla:) mariusgenseren er ferdig strikket,
det meste er pakket, mann og barn gleder seg til "pappa-helg" 
og fredagen kan bare komme:)

ønsker alle (på forhånd) en riktig fin helg!23. jan. 2013

ikke alle dager er rosa...

foto: ronny gundersen

noen er mer tåkete...til og med litt grå! i dag er min dag grå! så nå skal jeg bare tilbringe dagen med ting som kan gjøre neste dag rosa: sove, spise, gå tur og pleie meg selv!

21. jan. 2013

skjenken vår - og en liten diy


jeg lengter etter et nytt kjøkken...men det tar nok sin tid før det kommer, så inntil videre er det spiseplassen i stua som vises:) jeg venter på et nytt vitrineskap, et helt enkelt hvitt, som skal romme noen av de kjøkkentinga jeg er mest glad i...for selv om vi er veldig fornøyd med skjenken, er det litt dumt å gjemme vekk finservise og dekketøy - dessuten mangler den grå endeveggen et møbel:)jeg har dilla på sort/hvitt for tida, og i går laget jeg meg en liten diy - et clipboard i finèr, malt sort og med en klype limt fast - jeg digger bildet anette har tatt av sauer! dyremotiv går igjen i stua vår, her er plass til både sauer, hester, sommerfugler, fugler, steinbit og elg...:) 
vi har hatt ei helg med sykdom! frøken dings startet det hele natt til fredag, eldstemann følgte tett etter, så var det min tur natt til idag og mannen blir vel den neste...kroppen er temmelig medtatt, men jeg klarer å nyte at det er solskinn ute, og syns egentlig det er godt å være såpass syk at det eneste jeg gidder er å blogge, lese og se tv...satser på at morgendagen blir bedre!

ønsker alle en fin start på uka!


20. jan. 2013

bilderas! fra lekerommet...


ser det slik ut når ungene ikke leker (og vi akkurat har ryddet:)...vi storkoser oss her alle fire! og er veldig fornøyd med både løsninger (lekerom/gjesterom) og interiør...frøken dings lager kakao, pannekaker og middag, eldstemann skriver og tegner på tavla, vi har dukkeklær, spill, lego, bøker og utkledningsklær her (og etasjens eneste helfigurspeil!) og de fleste ettermiddagene er vi her inne:)
kjøkkenet er laget av en liten skjenk som ble gitt vekk på finn.no, jeg malte, lagte komfyr og mannen monterte vask...vifta er laget av kartong og vimpelen over er laget av papir og hyssing...vi har malt en stor mdf-plate med krittmaling og hengt opp en magnettavle ved siden av - særlig besøkende liker denne kroken:) jeg er veldig glad vi valgte å ha lekerom i samme etasje som stua og kjøkken! det er her vi er, og ungene har lett tilgang til både lekene og oss (som de da helst foretrekker!)   ekstra stas syns de det er når for eksempel farmor kommer og får "låne" lekerommet:) da er de titt innom bare for å minne om at det tross alt er deres rom!utfordringen nå er plassering av lekene - og den store, hvite veggen...skal vi ha kassene på gulvet eller lage hyller til oppbevaring? skal vi ha et stort bilde på veggen? eller kanskje en wallsticker? kanskje et norgeskart? eller et tv? en kul lampe? eller bare la den være hvit og rolig? kom gjerne med forslag!


18. jan. 2013

en sunn start på dagen...
med sykdom i hus (og denne "sjugå" har vi ventet på i mange måneder! glad vi ikke, som mange andre, fikk den i jula...) følte jeg for en skikkelig god start på dagen! og havregrøt er ofte favoritt (enten den blir i magen, eller....) med nøtter og rosiner blir den ekstra god, og blodappelsinen etterpå håper jeg hjelper til å holde andre basselusker vekke! god var den ihvertfall den også! ingenting å si på min appetitt (enn så lenge...)

 helgas planer om å bade i svømmehallen må nok utsettes, og vi får bare ta time for time i helga...glad vi har både familie og venner nært:) så krysser jeg fingre og tær for at jeg holder meg frisk til i morgen kveld, da skal jeg nemlig i bursdagsfest til flotteste cecilie:) juhuuu:) ønsker alle som titter innom en riktig fin fredag! måtte all smitte holde seg unna, og helga bli som uka har vært: stille, rik på sol og gi påfyll av energi:)

17. jan. 2013

Hipp hipp hurra!for skjønneste anette som har bursdag i dag! anette er ei nydelig jente med stort hjerte...hun stråler, gir gode klemmer, er superkreativ, får til ALT hun prøver på (hun baker fancy kaker, hun strikker, hekler, syr - se flotteste kjolen!, maler, driver med decoupage, hun synger, tar flotte bilder og er rå på diy-er), hun er morsom, hun studerer (og nærmer seg utdannet sykepleier), er god med unger og har egen, flott og inspirerende blogg - se byanetteM

denne nydelige kjolen fikk frøken dings til 2-årsdagen!

anette har stooooor familie, og i kveld har hun invitert foreldre (som jeg vil tro tar et kakestykke for henne på gran canaria), bror, tanter, onkler, besteforeldre og meg - dadda :) - til bursdagsfeiring...takk for at jeg får komme! jeg gleder meg:) GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN!


15. jan. 2013

stemningsrapport...


solskinn, kaldt, vindstille og blå himmel...stort finere kan det ikke bli! (selv om jeg nok var litt sent hjemme, og dermed gikk glipp av det fineste fotolyset...) eldstemann er med pappa på klatring, frøken dings nyter mormor og morfars oppmerksomhet, og jeg....jeg er helt ALENE hjemme! og nyter stillheten, varmen fra peisen og middagslukt:) nå skal jeg snart sett meg i sofaen og strikke på mariusgenseren, den blir ikke ferdig av seg selv...det ble nytt teppe til under spisebordet, et par tine k skåler og ei lyslykt som ble med meg hjem etter bytur før helga...godt fornøyd - til og med mannen kommenterte at stua ble litt lunere med ny diylampe og nytt teppe:) ungenes jærstol, som ble svært lite brukt på hytta, fikk bli med hjem sist vi var oppe...og nå blir den brukt (MIN stol!)!

så kjekt det er med flere følgere! velkommen! selv om det å blogge i seg selv er gøy, er det klart det gir motivasjon å vite at noen titter innom:) ønsker både gamle og nye følgere en flott kveld! 
13. jan. 2013

solskinn, (snue) og sitron...selv om forkjølelsen til slutt nådde meg også, liker jeg at det er solskinn, stille og kaldt! jeg virkelig nyter dagene, både ute og inne! ivrige fedre har i år igjen gjort klar skøytebanen (klapper for dere!) og ungene storkoser seg både med og uten skøyter...med kjeks, kakao og godt lag:) morfar tar guttene med på oppdagelsestur vest i bunkersene, frøken dings har hatt livets første tur med dukkevogn ute og jeg slurper i meg te! med honning og sitron!  


jeg byttet et salatbestikk jeg fikk i velkomstgave i bobedre i denne flotte poul pava vasen (litt farger må jeg ha, nå når den lilla sofaen snart forsvinner...jeg skulle gjerne hatt friske tulipaner i den, men trosshasselen får fungere mens jeg venter;) ...og hadde mer til overs:) falt for disse menukoppene, som jeg syns passer perfekt til ei som stort sett kjøper malingskoster ved hver bytur! nå sover frøken dings, jeg skulle ha ordnet litt på lekerommet (men mannen har tatt med seg verktøyet på hytta!)...tror jeg kryper under teppe med koppen og boka....

ønsker alle en finfin solskinnssøndag!

12. jan. 2013

årets første DIY...


 ...ihvertfall som jeg ønsker å dele;) fant ideen i et interiørblad for mange år siden...den har ligget der og lurt, men jeg har aldri funnet verken lampen eller hatt motivasjon nok til å få handlet det nødvendige! ...men etter å ha irritert meg lei på en nesten mørklagt vegg, er den allså ferdig (sånn bortsett fra at det ikke er lyspære i den enda, LED er ikke noe de selger på den lokale coop`en! ...og siden vi bor på en relativt lite sentral plass, kan det bli noen dager til den lyser...)vi bor så og si i fjæra...jeg har derfor alltid drivved i en eller annen variant liggende (dratt hjem av meg eller ungene!)...denne gangen har jeg delt lange pinner i mindre, satt dem sammen ved hjelp av et patentbånd og noen små skruer (jeg kan også handle "mannestæsj" på clas ohlson!)  - lampa fant jeg på ikea - vips! en lampeDIY som passer perfekt sammen med sommerfuglklokka og bildet av steinbit (som også har drivvedramme)


har forresten akkurat blitt tatt opp som medlem i norskeinteriørblogger - JIPPI! kjenner jeg er en smule stolt:) nå er ungene i seng, mannen er på hytta, og jeg er klar for morten abel de neste timene...tihi;)
ønsker alle sammen en flott lørdagskveld!11. jan. 2013

ubesluttsom jeg?!


sink, naturlig, grått, blått, grafiske mønstre, sort, hvitt, romantisk, røft, rent, personlig, tre, betong, tyll, klassisk...HJELP! dette er vanskelig! jeg har aldri hatt noen bestemt stil, og det skulle jeg (til tider) ønske jeg hadde...en sånn stil at noen ville si at "det der er helt typisk nina" - jeg vingler fra det ene til det andre, lar meg påvirke (inspirere er kanskje et noe finere ord) av blader, bloggere, mamma, venninner, ungene, trender, naturen, og ikke minst humøret! husker da jeg gikk på videregående og strevde med "hvem er jeg?" identitetsfrustrasjon! jeg har vært gjennom både hippietid og sunne-meg-jeg-bare-trener-og-går-i-dyre-joggeklær-periode, og syns det trøstet da mamma sa: "tenk hvor heldig du er som kan kle deg etter humøret; joggebukse sporty en dag, klassisk en annen, bare sort en tredje og med høye hæler en fjerde..." hender jeg må ta fram dette og tenke at sånn er det vel med interiør også?! er det så farlig om det er en salig blanding av alle førstnevnte element? kanskje det er med på å gjøre det nettopp personlig?!

og grunnen til at dette nok er ekstra i tankene i dag, er fordi i dag skal jeg til den store byen og shoppe meg litt til hjemmet...et nytt skap kanskje? eller en spisebordstol? eller litt tine k-keramikk? eller noen puter? hvis ikke det blir en ny tv-benk? pynt til skjenken (som er nokså tom etter at julepynten forsvant!)? eller kanskje nytt sengetøy? ubesluttsom jeg? neida, bare i overkant lysten på nytt:)

ønsker alle en strålende start på helga!9. jan. 2013

om å gjøre alt på en gang...

idag har jeg lyst til å være en god lærer, leke med ungene når jeg kommer hjem, lage middag, hive på en klesvask, ta meg en runde i blogglandia og nyte fine og inspirerende innlegg, blogge selv, male noen hyller som står i garasjen, strikke litt på mariusgenseren, gå meg en tur, lese litt, se "borgen" (som vi har lastet ned) med min kjære, gjøre klar middag til i morgen (da skal vi nemlig ut på noe om ettermiddagen), henge opp klærne, finne frem klær til ungene og ringe til søs.......

foto: ronny gundersen


noen dager er jeg mer effektiv enn andre...andre dager er det nok å sette seg ett mål! idag skal jeg gå meg en tur (og kanskje ringe søs på veien - skal nok få til to ting på en gang;), så får resten vente til siden! noen som kjenner seg igjen?;) ønsker uansett alle en fredelig, rolig kveld...
8. jan. 2013

from within...

den første nib-utfordringen jeg deltar på...og jammen var dette vanskelig! ...from within... ærlig, nært, personlig og kanskje litt nakent...hvem er jeg? og hvordan gjenspeiles det i interiøret? og hvordan formidle det? jeg tror nok jeg er ganske polert, og helt sikkert klassisk:) men også vinglete og personlig...jeg har få i hverdagen, men utrolig mange vil!

fineste bildet på veggen! 
legg merke til lillesøster som er sur fordi hennes radio ikke virker;)


  

det er helt klart at interiøret gjenspeiles av oss som bor her: ei med lidenskap for interiør, en hobbyfotograf, en litt rastløs femåring og en meget bestemt toåring! vi liker å lese, vi liker å leke, vi liker å ta bilder, vi liker orden, vi liker DIY-er (ihvertfall jeg, og ungene...og jeg har en fantastisk mann som trør til når jeg feiler:), vi liker godis, vi liker å være ute, vi liker pauser og vi liker hverandre:)
 

 jeg lar meg inspirere av interiørblader og andre bloggere nesten daglig! det hender jeg blir inspirert av naturen rundt oss (vi bor nemlig på verdens fineste plass!) og av ungene, men jeg er ikke særlig kreativ, bare god til å få ting gjort:) jeg skulle så gjerne hatt flere timer i døgnet, for jeg har så mye jeg vil gjøre...når jeg trenger en ordentlig pause, er sint, lei eller stresset, er pianoet det beste jeg har!


det var meg og mitt interiør (og som dere ser er jeg absolutt ikke alene om å innrede:)! from within!
det er mange flotte bidrag i utfordringen, her kan du se flere... lykke til alle sammen:)
4. jan. 2013

jula var visst ikke helt over...

for her kommer et bilde 
fra adventstida... med denne DIY´en 
hiver jeg meg med i hege in france 
sin utfordring
om juleDIY`er


denne jula har jeg vært hekta på stjerner 
og i adventstida var det mye rosa:) 
til sammen har jeg sikkert støypt 
bortimot 30 betonglysestaker også;)
for å være med selv - varer helt til 25.januar!


nå er det fredagskveld i huset...
frøken dings sover, jeg venter besøk av ei god venninne:)
og guttene er installert på hytta!
frøken dings og jeg kjører oppover i morgen...
(godt å komme i dagslys, til ei varm hytte:)

ønsker alle en god start på helga!1. jan. 2013

godt nyttår eller godt nytt år?

i går hadde jeg en lang chat gående med ei venninne...heter det ha et godt nyttår eller ha et godt nytt år? hun spurte meg fordi hun stolte på at jeg burde vite (og som norsklærer burde jeg jo absolutt det!)...min konklusjon på det hele (sammen med bekreftende smil og nikk fra venninna mi) var at det i det siste døgnet heter ha et godt nyttår, og at når man ønsker noen dette er det først og fremst det døgnet man henviser til (som i ha en fin feiring)... dersom man vil ønske noen et godt nytt år (som i hele 2013) må man skrive ha et godt nytt år!det deilige med å blogge er at jeg (stort sett) legger norsklæreren til sides, unner meg små og store bokstaver i hytt og pine, linjeskift på de rareste plasser, setninger uten subjekt (men det ligger da allså implisitt!), litt for mange utropstegn, pyttpytt med sammensatte ord og tildels laaaange setninger! (!) med det er klart; en gang opptatt av rettskriving, alltid opptatt av rettskriving! (!) og med det ønsker jeg alle (som har giddet å lese avhandlingen)
                                                                            et riktig godt nytt år!!!!!!!!