1. jan. 2013

godt nyttår eller godt nytt år?

i går hadde jeg en lang chat gående med ei venninne...heter det ha et godt nyttår eller ha et godt nytt år? hun spurte meg fordi hun stolte på at jeg burde vite (og som norsklærer burde jeg jo absolutt det!)...min konklusjon på det hele (sammen med bekreftende smil og nikk fra venninna mi) var at det i det siste døgnet heter ha et godt nyttår, og at når man ønsker noen dette er det først og fremst det døgnet man henviser til (som i ha en fin feiring)... dersom man vil ønske noen et godt nytt år (som i hele 2013) må man skrive ha et godt nytt år!det deilige med å blogge er at jeg (stort sett) legger norsklæreren til sides, unner meg små og store bokstaver i hytt og pine, linjeskift på de rareste plasser, setninger uten subjekt (men det ligger da allså implisitt!), litt for mange utropstegn, pyttpytt med sammensatte ord og tildels laaaange setninger! (!) med det er klart; en gang opptatt av rettskriving, alltid opptatt av rettskriving! (!) og med det ønsker jeg alle (som har giddet å lese avhandlingen)
                                                                            et riktig godt nytt år!!!!!!!!

13 kommentarer:

cathrine - trettien [31] sa...

Ha et godt nytt år! ;)

Blåbærtua sa...

Hehe festligt,eg har nok ein del feil og så synest eg ikkje eg alltid får formulert meg sån eg vil,eg kunne ikkje blitt lærer,haha:)
Flott bilde!
Fine ettermiddag til skjønne deg!
Klem fra Lillian

meaningmoon sa...

Hihi.... har lurt litt på dette selv de siste dagene faktisk :) Takknemlig til deg for at du satte lys på "problemet" så jeg vet en gang for alle hvordan dette SKAL være ;))
GODT NYTT ÅR!
Klem :)

Mari Søttar Svendsen sa...

Sukk! Så skjønt det så ut:)
Herlig med ett nytt år :)
Sjekk ut Vee Speers give awayen :)

Klem
*Mari*

Anette sa...

Haha - festlig! Ønsker deg og dine et GODT NYTT ÅR - måtte det bringe med seg mange smil, gode stunder og ikke minst flere diskusjoner slik at vi får belyst særdeles viktige tema :) klem

Manuela / Mrs Hardy sa...

hoho, jeg ønsker deg også et godt nytt år!!!
håper du har hatt et fint nyttår da på en måte, og det er deilig å ikke bry seg om rettskrivning alltid ;)

Har en drøm... sa...

Enig med deg i konklusjonen, hehe:))
Et riktig Godt Nytt År til deg og dine (med store bokstaver i hvert ord - hjeeeelp:)

Prinsesse Vilikke sa...

Godt nytt år!!

tonje boganes sa...

Enig i konklusjonen din! :)
Fint bilde!
Ønsker deg og dine et riktig godt 2013
Gleder meg til å følge deg videre i det nye året
Klem Tonje

meaningmoon sa...

Hei igjen, du det reinsdyrskinnet er fra Living eller Bohus, kjøpte det av en nabo men mener det var der det var kjøpt :)

KROnPRINSESSENE sa...

Høres ut til å være gjennomtenkt dette, så da velger jeg å si: Godt nytt år til deg ;)
Tusen takk for kommentarene dine inne hos meg -de gleder :)
Klem May Helen

Vilmelinas liv - Ellen-Marie sa...

Hehe, godt nytt år til deg!
Fin blogg, tar meg en titterunde !

Fargebarn sa...

Så fint bidrag til NIB sin utfordring. Jeg spilte også piano i mi tid...nå kan jeg nesten ingenting lengre. Glemt ut noter å alt....litt trist!

Jeg er opptatt av språk, skriver mye feil på mobilen, for etter jeg fikk meg smarttelefon bommer jeg alltid på tastene til min store frustrasjon. Liker ikke å skrive på mobilen lengre. hehe Og jeg er sykelig opptatt av særskrivingsfeil....takler dårlig når folk deler opp ord i hytt og pine...sær jeg?