28. okt. 2012

instagram utfordring!

Lidyll har en instagram utfordring på gang - her :) jeg prøver meg innimellom på instagram, men er absolutt ikke daglig bruker (og ingen god følger!)...jeg liker å fikse litt på bilder, og bruker instagram mest til det...nå har jeg nettopp fått bruksanvisning til collager via min gode venninne siw, og det var også hos henne jeg fikk tips om utfordringen:) hennes blogg - gunstig - er absolutt verdt et besøk!her er noen av mine favoritter fra oktober: familie, interiør og DIY (gutten min har gjennomført sin aller første fotballturnering, DIY-telysholder, mamma og min kjære tante gurly, KOS på veggen, hummerteinen til barnehagen inspiseres en tidlig morgen, DIY-telysholder, nyeste flotteste bynord pute, trollhassel og sommerfuglklokka)

hva er dine oktoberfavoritter?bollesøndag...


selv om vi er på farten til stadighet, er vi ofte hjemme på søndager...da hender det rett som det er (stort sett hver søndag!) at vi lager noe søtt til kaffen:) idag falt valget på boller...eldstemann har idag "kino"besøk av en kamerat, lyset er slått av og popcorn, brus og boller står på bordet, de storkoser seg (og har spurt en gang i timen hele dagen hvor lenge det er til kinobesøket kommer:)


frøken dings og mannen i huset er også godt fornøyd med dagens dessert, så bollene forsvinner nok fort! siden jeg bruker speltmel istedenfor hvetemel i all mat, har jeg ekstra smør i (så de ikke skal bli så tørre)...til alles begeistring, smør er godt!

ønsker alle en fin avslutning på helga:)
nina26. okt. 2012

gode ord, DIY og flotteste puta

oioi...ei hel uke siden forrige blogginnlegg! her går tida fort! jeg var i Bergen forrige helg (på sangoppdrag:), og uka har virkelig vært innholdrik, spennende og travel:) nå er høsten virkelig kommet for å bli, ny ved er stablet i garasjen og lyseholdere begynner å titte frem...


i mørketida gjør jeg bevisst ting som jeg vet muntrer oss opp...alt fra å bake godiser, pynte maten litt ekstra, ha små overraskelser i ungenes matbokser (mye mat her ser jeg;), til å lime små sitat og bilder som gjør oss glad på badet, i vindfanget og på kjøkkenet...


nå har jeg latt meg inspirere av blant annet mrshardy og laget både lysestaker med gode ord, og en våre-ord-plakat som jeg har rammet inn...så kan høsten bare komme:) gode idèer kan ikke brukes for mye, og jeg virkelig koser meg med alle flotte DIY-er hos bloggere!
bynord-puta kjøpte jeg på KULL, og vi (ihvertfall frøken dings og jeg) er blitt kjempeglad i den:) ...mannen i huset spurte om det nå er nok puter i sofaen...tja, om ikke annet kunne jeg gjerne tenke meg noen på gulvet;) eller i en kurv som her hos Agnes i det blå huset:)


selv om jeg er stor tilhenger av DIY-er, er jeg nokså minimalistisk...jeg har derfor til tider en utfordring med plassering av småting jeg lager selv;) noen blir bare til blogginnlegg, mens andre blir flyttet rundt i stua til de finner sin faste plass...disse telysholderene skal få være til høsten er over:) ønsker alle som kikker innom en riktig fin start på helga:) noen som har et tips til pledd i sofaen? må passe til lilla...
nina

18. okt. 2012

inspirert, motivert og takknemlig...

idag har jeg hentet inspirasjon hos meaningmoon, idag har ei god venninne motivert meg (takk for fine ord monica!), idag har jeg hentet verdens beste fiskekaker i komleriet til min kjære onkel og tante (sammen med fiskekomler og seiefilèt, som ligger i fryseren til en annen dag...) og idag skal vi bare kose oss sammen:)
dagene er så fulle av kontraster...av glede, omtanke, vennlighet og takknemlighet til sorg, sykdom, sinne og frustrasjon...idag er jeg ei som blogger om livets små gleder (interiør for det meste), og samtidig gleder meg over livets (små og) større øyeblikk (som at vi bor på verdens fineste plass, har nær og god familie, venner å le sammen med (eller grine dersom det er tid for det), en jobb med ærlige og motiverende kollegaer (og elever), at ungene snart skal hentes i barnehagen, at vi skal ha tantes fiskekaker til middag og at vi har en rolig ettermiddag foran oss uten planer!)

på bloggtreffet hos KULL kjøpte jeg dette flotte kjøkkenhåndkleet fra bynord (siden jeg absolutt ikke har noe kjøkken å vise fram blir det kanskje ei pute...de funker fint de kjøkkenhåndklærne vi har) det med steinene lå i "kose-posen" vi fikk! nå er det tid for å nyte fiskekaker:) ønsker alle en fin ettermiddag og en god kveld!
nina
17. okt. 2012

diamanter hos KULL

ihvertfall i overført betydning:) og som Wenche (eier) selv sa: det er jo fra kull vi får diamanter... KULL er gjennomført; fra tanken bak konseptet, til logo, leverandører, kunder og styling, til og med veggene i prøveromma og innsiden av handleposen er smykket med det flotte hjertet til KULL...


igår var rogalandbloggere på bloggtreff her, og ble virkelig godt tatt i mot! KULL vet å lede kvinnen inn i fristelse...flott presentasjon av konseptet KULL, bynord og fermliving, servering av drikke i glass med stett (!) og sushi (som jeg i all forfjamselse glemte både å smake på, og ta bilde av)...og for en "ta-med-deg-hjem-og-kos-deg" pose vi fikk! (mannen har allerede overtatt skjerfet fra culture!) putene fra bynord er lekre, det samme er putene fra maleo og tom haga (har putedilla!) ...det ble desverre ikke så mange fine bilder fra produktene i butikken, men jeg skal nok ha med meg kameraet inn en annen gang:)som førstegangs ute-blant-andre-bloggere-blogger har jeg nok mine vekstpunkt! neste gang skal jeg blant annet tørre å snakke med noen:) da jeg gikk 8.runde med kameraet rundt halsen, var jeg nesten glad jeg hadde ei ferje å nå (sånn: bånn ærlig nå;)! allikevel; så kjekt å ha et levende bilde av bloggere jeg følger, ser dere gjerne igjen ved en annen anledning:) litt shopping ble det også, mer om det i et senere innlegg...

takk KULL, Gry Johannesen (fra bynord) og Linnea (tretoen) for en skikkelig damenes aften!
nina15. okt. 2012

bloggtreff på KULL

mitt første bloggtreff, og jeg har sommerfugler i magen!


gleder meg til presentasjon av KULL og av bynord (liker!) shoppe litt og ikke minst å få møte andre bloggere som til stadighet imponerer meg med både fotokompetanse, styling, fargebruk, egne DIY-prosjekter (jeg er kanskje ikke så kreativ, men svært god til å "låne" flotte ideer), tanker, energi og fantasi!

det er såååå masse flott på KULL, men som øyboer, småbarnsmor og i full jobb er det sjeldent jeg tar meg tid til å virkelig kikke...tenker det blir mange ønsker på bursdagslista (jeg har nemlig snart bursdag:) etter treffet imorgen...sist jeg var innom KULL kjøpte jeg denne tøffe sykkelvasen:) her ute på øya vår er det for tiden flust med fuglekikkere....kyr har vi på nabotomta, og sykkelen er flittig i bruk hver dag...synes derfor disse tre passet godt sammen idag!til alle dere som skal på treff: jeg gleder meg virkelig til å hilse på dere:)

nina
14. okt. 2012

amerikanske pannekaker...


...er utrolig godt! spesielt sammen med bringebærkrem med bringebær fra egen hage! siden vi flyttet inn i november ifjor (nærmer seg raskt 1-årsdag) har dette vært en sommer/høst å oppdage hagen på...jeg er glad jeg ikke rensket hagen ifjor vår, men hørte på mamma (jada!) og lot det som kom komme...


i vår kom det nydelige påskeliljer ved siden av inngangspartiet, og satte meg i skikkelig vårstemning (fikk til og med lyst til å gå ut og luke!), i sommer fikk vi nydelige roser, og i høst har jeg laget solbærsaft, ripsbærsaft og bringebærsyltetøy med bær fra egen hage...bærbuskene skal ihvertfall få stå til neste år:)


amerikanske vafler

2 egg
1 dl sukker
3 dl kefir
4 dl hvetemel
1 ts natron
1/2 ts salt

visp sammen egg og sukker
ha i kefirmelk
sikt inn mel, natron og salt

steik på panne med smeltet smør
NYT!nå nytes en flott, solrik og rolig søndag...vi har kost oss med amerikanske vafler, guttene har dratt på hver sine aktiviteter i byn (minstegutt med mormor og morfar), frøken dings sover, og jeg skal prøve å fikse en gyngehest som mangler hode (!)
ønsker alle en nydelig søndag:)
klem nina